Generelle spørgsmål

Fold alle ud

Et familiemedlem har haft kræft gennem et år, og går til behandling fra hjemmet og klarer hverdagen, men risikoen er der jo konstant. Kan vi bestille en rejse eller vil den ikke være dækket af afbestillingsforsikringen?

Hvis familiemedlemmet er i en stabil fase med sin sygdom, og der så sker en akut (pludselig og uventet) forværring af sygdommen, så vil det være en dækningsberettiget årsag. Men hvis det er en forventelig forværring af familiemedlemmets situation, så er det ikke en dækningsberettiget årsag.
Det samme gør sig gældende ved pludselig død. Hvis ikke dødsfald er forventeligt/forudsigeligt i forbindelse med familiemedlemmets sygdomsfase, så vil det være en dækningsberettiget årsag, altså pludselig død.

Det vil dog altid være en konkret vurdering af skadeafdelingen i en skadesag.

Skal rejsen købes på kortet, for at forsikringen gælder?

Nej, hvis du har et MasterCard Guld eller MasterCard Platinum, behøver rejsen ikke at være købt på kortet. Har du et MasterCard Standard skal rejsen være købt med kortet.

Vi skal vandre/trekke i bjerge, paraglide, white water rafte, springe i faldskærm mv. Er disse aktiviteter undtaget i betingelserne?

Farlig sport er ikke undtaget i betingelserne. Forsikringen dækker dog ikke skader som følge af deltagelse i ekspeditioner og opdagelsesrejser til polarområder udenfor turistområder og uudforskede steder, ekspeditioner af videnskabelig art, samt hvis adgang til området kræver myndighedernes tilladelse (almindelige adgangsbetingelser som bl.a. har til formål at begrænse turisme, anses ikke for tilladelser) Så snart skaden er sket så skal SOS kontaktes, og SOS vil vurdere hvad der skal gøres. Hvis SOS fx vurderer at en helikopter er nødvendig, så sørger de for det.

Jeg skal rejse til Rusland/Cuba, og har i den forbindelse brug for en engelsk dokumentation på, at jeg er forsikret. Hvad skal jeg gøre?

Du skal kontakte dit pengeinstitut, som herefter kan fremskaffe et engelsk forsikringsbevis (Insurance Certificate).

Jeg skal på jagtrejse. Er det dækket af Mastercard Guld eller Platinum?

Jagtrejser er dækkede af forsikringen, dog ikke storvildtjagt.
 
Storvildtjagt er jagt på dyr som kan være farlige for mennesker. Dette være dyr som elefant, næsehorn, bøffel, løve, leopard, flodhest, ulv, bjørn, elg, vildsvin og kronhjort. Denne liste er ikke udtømmende. Afgørende for bedømmelsen er om dyret kan forårsage væsentlig skade på mennesker i en jagtsituation.

Jeg ønsker at skifte til et andet pengeinstitut, som også er medlem af Lokale Pengeinstitutter, men jeg har allerede købt en rejse. Vil min afbestillingsforsikring stadig gælde, selv om jeg skifter pengeinstitut - og dermed MasterCard?

Ja, hvis du opretter et nyt MasterCard(af samme type) i det nye pengeinstitut, vil du fortsat være dækket af afbestillingsforsikringen og alle de øvrige rejseforsikringer, forudsat dit kort indeholder forsikringer. Hvis du skifter fra en bank der ikke er med i LP MasterCard, vil du ikke være dækket af afbestillingsforsikringen hvis rejsen allerede er betalt.

Den flybillet, som jeg bestilte og forudbetalte, kan jeg ikke bruge, da flyselskabet er gået konkurs?

Der er ikke en konkursdækning på forsikringen, men fordi du har betalt med dit MasterCard, kan du få tilbageført betalingen via dit pengeinstitut, hvis du ikke får den forudbetalte flyrejse grundet konkurs.
Det gælder også, hvis rejsen er købt via en formidler, og formidleren ikke sørger for, at du kommer af sted på anden måde.

Der er sket en akut terrorhandling eller ulykke på min rejsedestination – hvad skal jeg gøre?

Skal du rejse inden for den næste uge kan du kontakte Privatsikring på telefon +45 70 11 17 07 inden afrejsedatoen. Dette er kun i akutte tilfælde.

Hvordan kan jeg være sikker på, at jeg ikke bliver faktureret to gange?

Kortterminalerne er designet til at slukke, så snart betalingen er foretaget. En tone og lysindikator vil fortælle dig præcis, hvornår betalingen er gennemført. Så selv om du ikke tager dit kort væk fra kortterminalen, kan betalingen ikke foretages igen. Du kan også bede ekspedienten om at give dig en kvittering på dit køb.

Hvor i verden dækker forsikringen?

Forsikringen dækker i hele verden inkl. Danmark. · Rejser mellem Danmark, Færøerne og Grønland er omfattet. · Dækker ikke i et område, hvor Udenrigsministeriet har frarådet indrejse. Læs mere på www.um.dk

Dækker kortet også rejser i USA?

Ja, forsikringen dækker også rejser i bl.a. USA.

Rejser i egen bil, dækkes de også?

Ja, rejser i egen bil er også dækket.

Hvilke selskaber samarbejder LP-MasterCard med?

LP-MasterCard har et samarbejder med Privatsikring (Codan), som leverer forsikringerne samt deres samarbejdspartner SOS International, som benyttes som alarmcentral. Desuden samarbejdes med biludlejningsfirmaerne AVIS og Hertz, som du som kortholder kan kontakte, og dermed opnå rabat på billeje. Læs mere om dette på www.minefordele.dk.

Får man udbetalt fra forsikringen på ulykkesforsikringen, hvis man har en anden forsikring?

Ulykkesforsikringen er en summaforsikring, hvilket betyder, at man får udbetaling fra alle sine ulykkesforsikringer ved et varigt mén eller et dødsfald som følge af et ulykkestilfælde.

Jeg har et MasterCard Guld. Jeg rejser med min samlever i 14 dage til USA. Vi rejser den dag, vi har haft samme folkeregisteradresse i 5 måneder og 25 dage. Er hun alligevel dækket på rejsen?

Din samlever er ikke dækket af afbestillingsforsikringen, da I skal have haft samme folkeregisteradresse i min. 6 mdr. Din samlever vil være dækkket på samme vilkår som dig, efter 6 dage inde i rejsen (hvor I har haft samme folkeregisteradresse i 6 mdr.).

Hvis jeg har flere kort og forsikringer, kan jeg så lægge forsikringssummerne på kortene sammen og derved fordoble forsikringssummen, uanset om det er på afbestillingsforsikringen, bagage eller ansvar.

Nej, du kan ikke få dobbeltdækning på afbestillings- bagage- og ansvarsforsikringen.

Hvilken type rejse dækker forsikringen på et MasterCard Guld?

Forsikringen dækker forretningsrejser og ferierejser samt kombinerede forretnings- og ferierejser i hele verden, inkl. Danmark.

Såfremt man under rejsen skal opereres, er man så sikret screenet blod, og overvågning derfor?

Det er SOS læger som står for kontrol og sikring ifm. al lægebehandling. De træffer altid beslutningen ud fra hvad der er lægelig mest forsvarligt.

Hvor mange dage kan jeg være bortrejst, og stadigvæk være dækket af forsikringen?

Forsikringen dækker rejser af en varighed på op til 45 dage, hvis du har et MasterCard Standard og 60 dage for MasterCard Guld og MasterCard Platinum. Der kan tilkøbes forlængelse af rejsen direkte hos Privatsikring. https://www.privatsikring.dk/mastercard

Hvordan er man dækket hvis en/nogen af de rejsende bliver væk, kidnappes, skal eftersøges?

Nej, dette er ikke dækket af forsikringen.

Hvis jeg har flere kort i samme pengeinstitut eller hos flere kortudbydere, kan jeg så benytte den forsikring, der har den højeste forsikringssum?

Ja, så kan du med fordel benytte det kort, der har den største forsikringssum.

Dækker forsikringen selv om jeg ikke bor i Danmark?

Ja, forsikringen dækker også, hvis du bor i udlandet.

Er sprogrejser dækket af forsikringen?

Der vil være dækning for en sprogrejse, da det vurderes som værende under kategorien ferie.

Hvad sker der, hvis flere kort er tæt på terminalen?

Terminalen kan kun acceptere en betaling ad gangen. Kunden skal holde kort eller mobil ved terminalen for betaling. Flere kort kan derfor ikke blive belastet samtidig.

Skal man taste PIN på kontaktløse transaktioner?

Nej, med danskudstedte kort skal kunden ikke taste PIN, hvis beløbet er under 200 DKK. For udenlandske kort er beløbsgrænsen typisk mellem 100-200 kr. Derudover er der en øvre grænse for, hvor mange kontaktløse transaktioner kortholder må have i træk.
Når antal transaktioner eller max-beløb bliver overskredet beder terminalen om chip og PIN ved en kortbetaling eller om en PIN ved mobilbetaling.

Er MasterCard kontaktløst teknologi sikker?

Teknologien er helt sikker, og det er bevist ved mange års brug over hele verden. Signalet fra kortet transmitteres over en meget kort afstand og kan dermed ikke aflyttes. Signalet er også krypteret, og alle data er sikkert beskyttet. Millioner af mennesker over hele verden har tillid til MasterCard kontaktløst.

Kan man selv vælge om de vil betale kontaktløs eller med chip & PIN?

Ja, hvis terminalen kan håndtere begge betalingsformer og beløbet er under 200 DKK, kan man selv vælge. Man kan altid vælge at betale med chip/PIN.

Kan betalinger foretaget med MasterCard kontaktløst blive behandlet som kontant transaktioner?

Nej, disse transaktioner vil blive behandlet som køb med et betalingskort. 

Hvordan virker MasterCard kontaktløst teknologien?

Et MasterCard kontaktløst har en indbygget chip med en antenne, der kan sende transaktionen trådløst på en kort afstand uden direkte kontakt mellem læserne og kortet. Du behøver ikke at lade kortet forlade dine hænder eller give det til ekspedienten – hold bare kortet mod læserens område på kortterminalen. Der udveksles oplysninger, og når et signal høres, er transaktionen færdig. På salgssteder, der endnu ikke har en kontaktløs kort-terminal, fungerer kortet som et almindeligt betalingskort.

Hvorfor introduceres kontaktløs betaling?

Kontaktløs betaling ses som en erstatning for småpengebetalinger. Løsningen er god til lave transaktioner, der gerne skal gå hurtigt. Det er sikkert, hurtigt og praktisk.