Afbestillingsforsikring

Fold alle ud

Jeg skal ud at rejse i morgen, men har netop har fået influenza. Kan jeg benytte mig af afbestillingsforsikringen?

Afbestillingsforsikringen dækker når du bliver akut alvorligt syg eller kommer alvorligt til skade, og en læge vurderer, at rejsen vil forværre sygdommen eller tilskadekomsten væsentligt eller i øvrigt skade helbredet. En almindelig influenza vil derfor sjældent være dækket.

Dækker afbestillingsforsikringen også tabt ferieformål?

Nej, forsikringen dækker ikke tabt ferieformål. Afbestillingsforsikringen vil derfor ikke dække følgende eksempler: Du forstuver en finger 3 dage inden, du skal afsted på golfrejse til Californien. Du får influenza dagen inden, du skal på live-aboard dykkerferie i Rødehavet, hvilket betyder, at du ikke kan dykke. Du brækker benet ugen inden, du skal afsted på skiferie.

Hvis kortholdes ægtefælle har købt rejsen, vil kortholder så alligevel være dækket af afbestillingsforsikringen?

Ja, så vil det være en udgift i hustanden, og kortholder vil derfor være dækket.

Hvis jeg hjemmefra bestiller en række ture, som jeg skal deltage i på min rejse til Thailand, vil disse udgifter så også være dækket af min afbestillingsforsikring?

Ja, turene er dækket, så længe de er betalt før afrejsen. Alt hvad der er købt før afrejse, er omfattet af afbestillingsforsikringen.

Er det betalingstidspunktet eller bestillingstidspunktet af rejsen, der er afgørende for, om afbestillingsforsikringen dækker?

Som kortholder binder man sig først til aftalen med rejsebureauet når man indbetaler depositum. Hvis du har kortet, når du betaler depositum, så er du dækket.

Vil gebyr på afbestilling af billeje i forbindelse med afbestilling af rejsen, også være omfattet af dækningen?

Hvis du lider et tab på billeje som er bestilt hjemmefra, refunderes denne også, uanset hvor bilen er lejet. Det samme gælder for f.eks. hotelophold, som er booket hjemmefra og koster et gebyr, hvis man ikke checker ind alligevel.

Jeg har i dag et LP MasterCard hos et medlem af Lokale Pengeinstiutter. Jeg ønsker at skifte til et andet pengeinstitut, som også er medlem af Lokale Pengeinstitutter, men jeg har allerede købt en rejse.
Vil min afbestillingsforsikring stadig gælde, selv om jeg skifter pengeinstitut - og dermed MasterCard?

Ja, hvis du opretter et nyt MasterCard(af samme type) i det nye pengeinstitut, vil du fortsat være dækket af afbestillingsforsikringen og alle de øvrige rejseforsikringer, forudsat dit kort indeholder forsikringer.

Hvad gælder, hvis kortet oprettes den samme dag som depositummet betales?

Hvis begge dele sker samme dag, gælder samme, at kortet skal være bestilt før betalingen af depositummet. Hvis du betaler depositum om morgenen, og først bestiller kortet om eftermiddagen samme dag, vil du ikke være dækket af forsikringen.

Dækker afbestilingsforsikringen på et MasterCard Guld, selv om det ikke er mig selv (kortholder) der har købt billetterne?

Du skal have lidt et økonomisk tab for at gøre et krav på forsikringen. Gaver og fribilletter osv. er derfor ikke omfattet af afbestillingsforsikringen. Hvis du f.eks. har fået flyrejsen foræret, men selv skal betale hotellet, så har du haft en udgift.