MasterCard har en sikkerhedsstandard, som hedder ”MasterCard SecureCode”. Sikkerhedsstandarden giver dig øget sikkerhed, når du handler i internetforretninger, der er tilmeldt sikkerhedsstandarden.
 

Ligesom din PIN-kode til dit betalingskort er unik for dig, når du handler i supermarkedet eller andre fysiske butikker, så findes der også en kode, som bruges i forbindelse med handel på internettet.

Når du handler på internettet i en forretning, der er tilmeldt MasterCard Secure Code, vil du modtage en SMS med en kode på 6 cifre, inden du kan gennemføre en handel. Denne kode skal du indtaste i et felt i skærmdialogen. Når koden er blevet godkendt, kan du fortsætte/gennemføre handlen. Taster du en forkert kode, vil autorisationen blive afvist.

De to sikkerhedsstandarder er med til at sikre, at de køb, der foretages på nettet med dit kort, nu også reelt foretages af dig. MasterCard SecureCode er lige så vigtig som din PIN-kode, og flere og flere netbutikker benytter sig af disse to standarder, da koden er med til at give både dig og forretningen større tryghed i handlen.
Den nye løsning kræver, at du har NemID. Du anvender NemID til at tilmelde dit mobilnummer til dit kortnummer. Ved at bruge koden bekræfter du nemlig, at det er dig, der bruger dit kort til betaling.
Det er endnu ikke alle forretninger, som benytter teknologien, men antallet stiger hver dag.

Første gang du handler i en internetbutik, som benytter standarden, vil du blive bedt om at oprette koden. Når du først har oprettet koden, kan du bruge den i alle andre netbutikker, som også bruger sikkerhedsløsningen.
 
Du kan også vælge at oprette din personlige kode på forhånd, så du slipper for at gøre det midt i en nethandel. Du kan tilmelde dine kort på Nets´ hjemmeside. Klik her for at tilmelde.