Sikker nethandel starter altid med din egen computer. Det er nemt at få virus, hvis man ikke har den rigtige virusbeskyttelse og firewalls.

Din computer kan få virus alene ved at besøge en hjemmeside på internettet, men også hvis du åbner vedhæftede filer i en e-mail, eller hvis du fx downloader et program, du ikke helt kender.
En måde at komme disse angreb i forkøbet er virusbeskyttelse. Du kan finde mange gode antivirusprogrammer, som hjælper med det, de skal. De er dog ikke så meget værd, med mindre du selv sørger for at opdatere dem jævnligt. Dette kan man indstille programmet til automatisk.

Antivirusprogram
Et antivirus-program har til formål at forhindre skadelige vira i at komme ind i computeren og spredes. De fleste antivirusprogrammer har en "realtime" beskyttelse mod vira, og en scanner som bruges til at afsløre og fjerne vira, som er kommet ind i computeren.
Der findes flere hundrede antivirusprogrammer på verdensplan og i forskellige kvaliteter. Der findes både gratis programmer og dem, der koster penge. Forskellen på gratisprogrammer og dem, der koster penge, er oftest, at der ikke tilbydes nogen form for support til gratisprogrammerne.

Firewall
En firewall skal forhindre uautoriseret adgang til din computer. En firewall holder øje med og beskytter din computer mod hackere. Der findes flere typer af firewalls, men den mest almindelige form for private brugere, er et program, som skal installeres på din computer. På internettet kan du finde flere firewallprogrammer, som du kan downloade gratis. Du kan også undersøge hos din computerforhandler eller internetleverandør, om de eventuelt kan levere en firewall til dig.